De beste grondstoffen!

Voordat onze producten het bedrijf verlaten, hebben zij al een omvangrijke kwaliteitscontrole achter de rug. Deze controle begint al bij de inkoop van de grondstoffen en de keuze van de juiste leveranciers die onze kwaliteitseisen delen. Alle aangevoerde grondstoffen worden bij de goederenontvangst gecontroleerd, voordat zij naar het magazijn worden gebracht en vervolgens voor de productie van onze producten worden gebruikt . Tijdens de productie controleren de medewerkers, ondersteund door een automatisch controlesysteem, of de ingrediënten in de correcte verhouding gemengd worden.

Daarnaast wordt er tijdens het productieproces gecontroleerd of de producten o.a. de juiste lengte en dikte hebben. Van de geproduceerde en verpakte producten worden vervolgens nog een keer steekproeven genomen. Pas wanneer deze monsters door onze kwaliteitscontrole worden vrijgegeven, wordt alles in een vrachtwagen geladen en staan onze producten straks in een winkel bij u in de buurt.

 Ieder jaar wordt ons kwaliteitssysteem door onafhankelijke instellingen gecontroleerd. Daarbij bereiken wij altijd de hoogste standaard als het gaat om de certificering van de IFS (International Food Standard) en ook de BRC standaard (British Retail Consortium).

De IFS standaard is de continentale tegenhanger van de BRC, de standaard is ontwikkeld door de Duitse brancheorganisatie op basis van de toen al bestaande BRC-norm. De twee normen komen daarom inhoudelijk erg overeen, verschillen zitten met name in de manier van beoordelen van de criteria.

BRC staat voor British Retail Consortium. Het is een norm die is ontwikkeld door alle Engelse supermarkten tezamen om te voorkomen dat iedere supermarkt afzonderlijk haar leveranciers aan een audit moet onderwerpen.